1. Новини и събития
  2. Caddy вече може да бъде поръчан и като eHybrid
01.09.2024
Представяне

Caddy вече може да бъде поръчан и като eHybrid

Моделната гама на Caddy се разширява и разнообразява

New Caddy eHybrid
  • Ниски нива на емисиите - пътническият ван и Caddy Cargo вече се предлагат в plug-in хибриден вариант (PHEV) с комбинация от бензинов и електрически двигател и максимална системна мощност 110 кВт
  • Рlug-in хибридният Caddy eHybrid на Volkswagen Лекотоварни автомобили предлага изцяло електрически автономен пробег до 122 километра
  • Версията eHybrid се предлага във варианти с нормално и с дълго междуосие
  • Серийното оборудване на Caddy включва многобройни системи за асистенция на водача, а оценката за безопасност в тестовете Euro NCAP на версията Cargo бе повишена до ниво Platinum
  • В гамата на Caddy вече се предлагат всички най-нови TSI, TDI и eHybrid варианти на задвижване
New%20Caddy%20eHybrid

Моделната гама на Caddy се разширява и разнообразява - наред с новите версии TSI и TDI с бензинови и дизелови двигатели и предно предаване, на разположение на клиентите на Volkswagen Лекотоварни автомобили вече са и изцяло новите plug-in хибридни варианти на Caddy и Caddy Cargo. Новият Caddy Cargo eHybrid осигурява на професионалистите гъвкава възможност за локални градски доставки с нулеви нива на емисиите. Разбира се, когато се налага, семейните потребители също могат да се възползват от възможността за движение на изцяло електрическа тяга с пътническия вариант на Caddy eHybrid, който се предлага и в Maxi версия с удължено междуосие.

Възможностите за избор се увеличават - с пазарната премиера на Caddy от новата моделна година 2025, Volkswagen Лекотоварни автомобили разширява своята успешна гама от семейни пътнически ванове и лекотоварни версии за градски доставки. Клиентите на марката вече могат да разчитат не само на версиите с модерни, високотехнологични бензинови и дизелови двигатели, а и на eHybrid вариантите на Caddy и Caddy Cargo, които могат да се движат частично или изцяло на електричество и да осигурят възможност за превози с нулеви локални емисии, когато това се налага или потребителят желае.

Броят на вариантите на задвижване в гамата на Caddy нараства. В допълнение към 2,0-литровия TDI и 1,5-литровия TSI двигатели, палитрата от задвижващи агрегати на Caddy ще бъде разширена и с plug-in хибриден вариант на базата на 1,5-литровия TSI с мощност 85 кВт. Заедно с електродвигателя, PHEV задвижването (съкращение от "Plug-In-Hybrid Electric Vehicle") на Caddy eHybrid развива системна мощност от 110 кВт и разполага с максимален въртящ момент до 350 Нм. Благодарение на използваемия капацитет на акумулаторната батерия от 19,7 кВтч, тази система позволява изминаване на пробег до 122 километра на изцяло електрическа тяга. 

Изключително удобно, само с едно докосване на сензорния екран, потребителите могат да решат сами кога и колко дълго да използват възможността за движение на електричество - това е възможно както в началото на пътуването, така и в отделни междинни периоди, както и в определени зони и участъци в близост до крайната цел на пътуването. За смяната на предавките се грижи автоматична трансмисия с напълно електронно управление (shift-by-wire).

Акумулаторната батерия на plug-in хибридната система може да се зарежда и в домашни условия посредством стенни зарядни модули (wall box) на променлив ток с мощност до 11 кВт, както и на обществени правотокови бързозарядни станции с мощност до 50 кВт.

New%20Caddy%20eHybrid

Пътническата версия на новия Caddy eHybrid от Volkswagen Лекотоварни автомобили достига максимална скорост от 183 км/ч, а при лекотоварния Cargo eHybrid тя е 181 км/ч.

Caddy eHybrid се предлага във варианти пътнически ван и лекотоварна версия Cargo. Изпълненията със стандартно междуосие включват петместен пътнически ван и двуместна Cargo версия. Caddy PHEV се предлага и като Maxi вариант с дълго междуосие, при който капацитетът на пътническата версия нараства до седем души. Всички plug-in хибридни варианти са оборудвани с шестстепенна трансмисия с два съединителя, а съчетанието от динамичното електрическо задвижване и мощния TSI бензинов двигател позволява постигане на максимална енергийна ефективност с възможност за движение без локални емисии при желание и необходимост - например в централните градски части, върху достъпа до които в бъдеще може да бъдат наложени определени ограничения.

Всички варианти на новия Caddy eHybrid с шестстепенна трансмисия с два съединителя вече са на разположение за предварителни поръчки.

Между другото, новите модели на Caddy с класически двигатели с вътрешно горене1), като например версията TDI с предно предаване и мощност 75 кВт, използват шестстепенна механична предавателна кутия, докато вариантите с максимална мощност 90 кВт са оборудвани със седемстепенна трансмисия с два съединителя. При версията на Caddy с бензинов двигател TSI и мощност 85 кВт се предлага избор между механична предавателна кутия или автоматична трансмисия с два съединителя. Разбира се, тези варианти на модела също са на разположение за поръчка.

New%20Caddy%20eHybrid

Серийно оборудване с многобройни системи за асистенция на водача

Оборудването на Caddy Cargo от моделна година 2025 на Volkswagen Лекотоварни автомобили е разширено с множество модерни системи за асистенция на водача. Блокът на контролните прибори пред водача с изцяло цифрови показания вече е част от стандартното оборудване на модела, а гласовият асистент IDA с функция ChatGPT вече е на разположение като възможност за допълнително оборудване.

В бъдеще всички версии в моделната гама на Caddy ще бъдат стандартно оборудвани с асистиращата функция за динамично разпознаване и показване на пътните знаци DRSD (Dynamic Road Sign Display), круз контрол, система от сензори за контрол на дистанцията при паркиране PDC (Park Distance Control) и усъвършенствана функция за следене на евентуални проблеми с концентрацията и прояви на сънливост у водача ADADM (Advanced Driver Attention & Drowsiness Monitor). Оборудването на версиите Cargo също е разширено с модерни системи като допълнителни странични въздушни възглавници и въздушни завеси, многофункционална камера, индикатор за загуба на налягане в гумите TPLI (Tyre Pressure Loss Indicator), асистент за поддържане на лентата за движение Lane Assist и система за следене и предотвратяване на сблъсък в зоната пред автомобила Front Assist с функция за разпознаване на пешеходци и велосипедисти (Pedestrian and Cyclist Monitoring). Друга нова стандартна характеристика на Caddy Cargo е мултифункционалният волан, който вече е част от серийното оборудване на пътническите версии.

Благодарение на тези нови асистиращи системи, както и на допълнителните мерки за повишаване на безопасността, Caddy Cargo на Volkswagen Лекотоварни автомобили постигна още по-престижна позиция в класацията на Euro NCAP за лекотоварни автомобили и през месец юни 2024 година бе отличен с най-високата оценка Platinum.

New%20Caddy%20eHybrid

Регистрация за Бюлетин

С нашия Бюлетин ще получавате редовно информация за нашите дилърства и селекция от ексклузивни предложения!

Въведените данни не са валидни. Моля, опитайте отново.

Моля, изберете обръщение

За съжаление има проблем с регистрацията за бюлетина. Моля, опитайте отново по-късно.

checkbox_default

Много благодарим!

Току-що се регистрирахте за нашия Бюлетин.

Веднага ще получите от нас имейл с линк за потвърждение. Моля, потвърдете този линк, за да приключите регистрацията си.